Birlik Sağlık-Sen Başkanı Doğruyol: “Sağlık Çalışanlarımızın Gözyaşını Kimse Silemez!”
Bağımsız Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkan Yardımcısı ve Sendika Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, d Epremze’de deprem bölgelerinde görev yapan sağlık çalışanları hakkında açıklamalarda bulundu.
Genel Lider Doğruyol, “Sağlık çalışanlarımız ‘of’ demeden deprem bölgesinde kesintisiz sağlık hizmeti vermeye devam ediyor. Deprem bölgesinde görev yaparken yakınlarını, aile bireylerini, arkadaşlarını, yakınlarını kaybeden, sağlık çalışanı olan her bir sağlık çalışanımız, sessiz feryatları ve feryatlarıyla görevlerini sürdürüyor. içeri. Her bir arkadaşımızı alnından öpüyoruz. sana sahip olmak güzel Ancak her zaman olduğu gibi sarsıntıda onbinlerce vatandaşımız hayatını kaybederken, depremde de mağdur olan sağlık çalışanlarımızın sesini duyup gözyaşını silen kimse yok.”
Depreme Dayanıklı Raporuna rağmen hizmet vermeye devam eden ve yıkılan İskenderun Devlet Hastanesi’ndeki A Blok ile ilgili açıklama yapan Birlik Sağlık-Sen Lideri Doğruyol, açıklamalarına şöyle devam etti: “İskenderun Devlet Hastanesi A’da arkadaşlarını kaybeden sağlık çalışanları Blok görevde olmayan ancak meskenlerinde bulunanların meskenlerinin yıkıldığını söylüyor. Yaralanan ve aileleri dağılan binlerce sağlık çalışanı var. Bir yanda diğer illerimizden bölgeye gitmek isteyen sağlık çalışanları, diğer yanda depremzedeler, doktorlar, hemşireler, teknisyenler, orada diye göreve çağrılan 112 çalışan var. işçi kıtlığıdır. Hiçbir yetkili “Psikolojin nasıl?” diye sormadı. Evin yıkıldı mı? Ailen nasıl?’ o sormuyor Hatayı kabul etmeyen sağlık hizmetlerinin sunumunda kusur payının en aza indirilmesi için milletimize hizmet edecek sağlık çalışanlarımızın öncelikle kendilerinin ve ailelerinin inançlı olduklarını bilmeleri gerekir.”
“Endişesini Bakana Anlatan Sağlık Çalışanını Görevden Almaya Çalıştılar!”
Birlik Sağlık-Sen Lideri Doğruyol, Hatay’da bir sağlık çalışanının işten çıkarılmasıyla ilgili sosyal medyaya da yansıyan açıklamalarda bulunurken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya konuları anlattı. Doğruyol, “Bir sağlık çalışanı Sağlık Bakanı’na ‘Bugün ameliyathanede çalışıyorum, yedinci gün çok zor durumdayız. O kadar kötü şartlarda çalıştık ki artık o hastaları, o ampütasyonları, her şeyi görerek sinir krizi geçiriyoruz. Biz de depremzedeyiz ve kimse bizi anlamıyor. Lütfen bu konuda bir şeyler yapın. Yanındaki bürokratların Bakanı ortamdan uzaklaştırmaya çalışırken Sağlık Bakanı’nın yoluna devam etmesi, endişesini dile getirmeye çalışan çalışanı “Görevin başındasın” diyerek uyarması kabul edilemez. şimdi” diye yalvararak kederini anlatmaya çalışırken, “Ne olurdu?” dedi.
“Sağlık Çalışanları Deprem Sırasında Dinlenmeli”
Afet bölgesine sağlık çalışanlarının atanması için önerilerde bulunan Başkan Ahmet Doğruyol, şöyle devam etti: Yaralanan veya yere yığılan ve bu nedenle görevine devam edemeyenlere 20 Şubat 2023 tarihine kadar idari izin verilmesi konusunda gerekli kolaylığın sağlanması sebep…” Açıklamalarındaki terimler tam ifadeler olmasa da yeterli de değildir. Peki ne yapılabilir? Öncelikle bölgede görev yapan sağlık çalışanlarımızın önünde isteyen arkadaşlarımızı kuralsız dinlendirmek, 3-5 ay süreli de olsa geçici süre ile de olsa sağlık çalışanlarımız kendi yerimize istirahat edebilirler. diğer bölgelerde çalışanlar, Deprem bölgesinde akrabası olanlar isterlerse memleketlerine gönderilsin. Deprem endişesi nedeniyle görevlerini yapmamaları için yeterli sahra hastanelerinin kurulmasının sağlık çalışanlarımızın moral, motivasyon ve hizmet kalitesi açısından değerli olduğunu düşünüyoruz.”
Sağlık Kurumları Depreme Karşı Güçlü Olmalı!
Doğruyol, son olarak depreme dayanıklı raporu olan yıkılan hastaneleri örnek göstererek, “10 bin vatandaşımızın hayatını kaybettiği bu depremde, depreme dayanıklı raporu olan ve yıkılan hastaneler, sağlık kurumlarımızın ne kadar güçlü olduğunu gösterdi. Halkımıza hizmet edecek en son teknoloji ile ve günün şartlarına göre depreme dayanıklı olarak inşa edilmelidir. yok olmasın diye. Bölgedeki en önemli sorunlardan biri de bölgeye giden sağlık çalışanlarının yaşadığı koordinasyon eksikliği. Bu sorunlar bir an önce çözülmeli” dedi. (BSHA / Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)
talashaber.com.tr