Haber

Hindistan Başbakanı Modi, parti üyelerinden Müslümanlarla temasa geçmelerini istedi

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, başkanlığını yaptığı iktidardaki Bharatiya Janata Partisi (BJP) üyelerine ülkedeki azınlıklar ve marjinal kümelerle temasa geçme talimatı verdi.

Modi, partisinin 2024 seçimlerine yönelik stratejilerinin ele alındığı Yeni Delhi’de düzenlenen iki günlük Ulusal Yürütme Kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu.

İlgili Makaleler

Modi, bu yıl dokuz eyalette yapılacak seçimler ve 2024’te yapılacak genel seçimler için parti üyelerine verdiği talimatta, marjinal kümeler ve azınlık toplulukları da dahil olmak üzere tüm toplumsal katmanlara “oy korkusu olmadan” ulaşılmasını talep etti.

Modi, Hindistan’daki topluluklarda güven oluşturmak için parti üyelerinin Pasmanda ve Bohra Müslümanları, Müslüman işçiler ve eğitimli Müslümanlar ile temas kurması gerektiğini belirtti.

Başbakan Modi, 18-25 yaş arası gençlerin ülkenin siyasi tarihini, “yolsuzluk ve suç” bilmediklerini, bu nedenle bu gruplarda farkındalık yaratılması gerektiğini kaydetti.

Basın mensuplarına Modi’nin açıklamaları hakkında bilgi veren Maharashtra Başbakan Yardımcısı Devendra Fadnavis, Modi’nin partisinin üst düzey yetkililerine BJP’nin artık sadece siyasi bir hareket değil, toplumsal bir hareket olduğunu hatırlattığını ve kendilerine bölgedeki sosyo-ekonomik koşulların iyileştirilmesi için çalışma talimatı verdiğini söyledi. ülke.

Fadnavis, Pasmandalı Müslümanlarla ilgili olarak, “Başbakan, dışlananlar ana akıma kazandırılmadan kalkınma yolculuğumuzun tamamlanmayacağını belirtti. Toplumun her kesimine ulaşmaktan bahsetti ve seçimlere sadece 400 gün kaldığını söyledi. ve bu zamanı ötekileştirilmişlere yönelik çalışmak için kullanmalıyız.” dedim.

Hindistan’da İslamofobi

BJP’nin 2014 yılında Hindistan’da ilk kez iktidara geldiği dönemde çok Hindu milliyetçiliği hızla güçlenmiş, çok sayıda Müslümanın hayatını kaybettiği provokasyonlar, artan İslam karşıtlığı ve nefret suçları uluslararası tepkiyle karşılanmıştır.

Hükümet, yarım yüzyıldan fazla bir süredir Cammu ve Keşmir’e ayrıcalık tanıyan anayasanın özel statüsünü kaldırmış ve bölgeyi iki eyalete bölmüştü. Güvenlik güçlerinin operasyonları ve baskılarıyla bölgede tansiyon yükselmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu