Ekonomi

Avrupa hisseleri güçlü kazançlarla yeni zirvelere ulaştı

Avrupa borsaları, olumlu kurumsal kazanç raporlarının yatırımcı güvenini artırmasıyla bugün yeni zirvelere ulaştı. Pan-Avrupa STOXX 600 endeksi TSİ 8:21’de %0,1’lik hafif bir artış göstererek Salı günkü tarihi kapanış seviyesine ulaştı.

Perakende hisseleri önemli kazançlar elde etti ve sektör endeksi %3,0 oranında yükseldi. Bu artışa, beklentileri aşan bir dördüncü çeyrek karı açıkladıktan ve hisse geri alım programı planlarını ortaya koyduktan sonra hisselerinde %16,9’luk bir artış yaşayan online moda perakendecisi Zalando öncülük etti.

Enerji şebekesi operatörü E.ON da hisselerinin %6,0 oranında yükselmesiyle piyasanın iyimserliğine katkıda bulundu. Şirket beş yıllık yatırım planını 42 milyar €’ya (45,90 milyar $) çıkardığını duyurdu ve 2024 yılı için piyasa tahminlerini aşan bir kâr tahmini yaptı.

Vallourec’in hisselerinin %6,6 oranında artmasıyla çelik sektörü de hareketlendi. Bu gelişme, çelik devi ArcelorMittal’in (NYSE:MT) Fransız çelik üreticisinin %28,4 hissesini yaklaşık 955 milyon Avro karşılığında satın alarak boru sektöründeki varlığını genişletmeyi hedeflediği haberinin ardından geldi.

Yatırımcılar şimdi Avro Bölgesi için Ocak ayı sanayi üretimi verilerinin TSİ 10:00’da açıklanmasını bekliyor. Verilerin bölgenin ekonomik durumu ve faiz indirimi döngüsünün başlangıcı hakkında daha fazla bilgi sunması bekleniyor. Mevcut döviz kuru 1 $ – 0,9151 € seviyesinde bulunuyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-selcuklu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu